Dovlecei umpluti

de Oana in Pui, 25 Iun 2009 | 15526 vizualizari

 

Este cam aceeasi reteta de la ardeii umpluti, tot cu carnita de pui.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui dezosat
  • 2 dovlecei mari si subtiri
  • o ceapa
  • un morcov
  • 3 linguri cu orez
  • 1 ou
  • marar si patrunjel proaspat
  • 1 kg de rosii coapte
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti:

Dovleceii se spala, se taie pe jumatate si se scobeste miezul.

Cum ar zice Miha :), carnea se roboteste cu ceapa, morcovul si miezul de la dovlecei. Se adauga orezul spalat, verdeata tocata marunt, oul, sare si piper si se amesteca bine. Se umplu dovleceii, eu am mai umplut si 2 ardei ca era destula carne, apoi se aseaza intr-un vas termorezistent. Dintr-o rosie se taie capacele pentru dovlecei, restul de rosii se maruntesc foarte fin la blender/robot, scotand mai inatai cotoarele. Se toarna rosiile in vas peste dovlecei, se  mai pune un pahar cu apa, sare, piper si 2-3 linguri cu ulei. Se acopera cu capac sau folie si se lasa la cuptor 45 de minute.

La final se presara marar si patrunjel tocate fin si se servesc cu smantana sau iaurt..

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Bunica 1

09.07.2009, 09:54

Ce bun este site-ul culinar! Eu astazi nu stiam ce sa fac felul doi si vizitand situl m-am hotarat , in functie de ce aveam in frigeder, sa fac ardei umpluti. Multumesc, fetelor!

ClaudiaT 1

20.06.2012, 13:34

Reteta de 5 stele!!!
Am mai "aplicat" retele tale...insa, e prima data cand apar pe acest site. Multumesc. Arata exceptional!

Oana 1

22.06.2012, 17:34

Multumesc, Claudia! bine ai venit la noi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui fragezi si dezbracati la cuptor cu garnitura de tomate si porumb fiert